24 noiembrie 2012, 12:10 Caleidoscop views 9718
24 noiembrie 2012, 12:10 Caleidoscop views 9718

A rămas mai puțin de o lună pînă la presupusul sfîrșit al lumii

Businessul bazat pe profeția mayașilor despre sfîrșitul lumii pe data de 21decembrie 2012 a suferit fiasco, afirmă Gianluca Nicoletti pe site-ul ziarului La Stampa.

"De ce cu o lună înainte de sfîrșitul lumii sîntem atît de calmi? Un an în urmă o durere universală părea că a învăluit umanitatea în întuneric. Se cumpărau lucrările celor mai riguroși cercetători ai apocalipsei. Mass-media, filmele și cărțile ne ofereau predicții detaliate și scenarii posibile care vor fi puse în aplicare după 21 decembrie, cel puțin pentru scurta perioadă de timp cît vom mai fi în viață ", - scrie reporterul.

"Cineva a început să indice o coincidență neașteptată în timp a unor tsunami, inundații și cutremure - ca indicii ai catastrofei finale. Alții în luna ianuarie au început să observe că anotimpurile nu sînt la fel. Dar acum, cu mai puțin 30 de zile înainte de sfîrșitul lumii, ce fac toți aceștiprezicători? Unii spun că Apocalipsa se amînă pentru cîteva luni, în timp ce alții susțin că în 2012 nu va surveni sfîrșitul lumii, dar că asteroidul Apophis, "Distrugătorul" ar putea lovi Pămîntul în 2036" - spune autorul.

"Sînt vizibile doar cîteva pregătiri pentru sfîrșitul lumii - continuă jurnalistul - francezii, pentru a fi pregătiți de primirea turiștilor, au decis să închidă pentru public pe 21 decembrie vîrful Bugarash în Pirinei - considerat a fi unul dintre puținele locuri de pe Pămînt, care nu vor fi afectate în timpul apocalipsei".

Cuvinte cheie:

apocalips , avertizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
720 locuitori

Grădiniţa este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grădiniţa și Leuntea. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Căușeni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Grădinița a fost înființat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.