29 noiembrie 2012, 15:13 Caleidoscop views 3431
29 noiembrie 2012, 15:13 Caleidoscop views 3431

NASA intenționează să creeze o bază cosmică în apropierea Lunii

Foto: internet-all.info

Agenția Spațială NASA intenționează să trimită un robot pe Lună. Sarcina robotului - căutarea apei și altor resurse necesare pentru călătoria în spațiu. Se remarcă faptul că lansarea robotului va avea loc pînă în 2017, scrie upi.com.

În plus, NASA intenționează să creeze în apropierea Lunii o bază cosmică de pe care vor fi lansate misiunile spațiale. Baza va fi locuibilă și va fi amplasată pe cealaltă parte a Lunii. Deoarece baza va fi construită în punctul Lagrange 2, aceasta va rămîne imobilă relativ la Pămînt și Lună. Experții de la NASA se așteaptă că, după ce baza va fi construită, va fi posibil să se efectueze expediții în sectoarele mai îndepărtate ale cosmosului, în special spre asteroizi și Marte.

În același timp, oficialii NASA nu comentează informațiile despre utilizarea bazei lunare. Agenția a declarat doar că ei au intenția de a  trimite o expediție cu echipaj uman spre Marte, și se examinează în prezent diferite opțiuni pentru punerea în aplicare a acestei idei. În special, o opțiune este de a utiliza pista de lansare din apropierea Lunii.

Se așteaptă că o misiune cu echipaj uman spre Marte va fi lansată în anii  30 ai acestui secol, iar primul zbor spre centura de asteroizi va avea loc înainte de 2025.

Cuvinte cheie:

NASA , luna , baza cosmica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1155 locuitori

Hînceşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Hînceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Hînceşti a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.