05 decembrie 2012, 11:19 Caleidoscop views 9544
05 decembrie 2012, 11:19 Caleidoscop views 9544

Cînd se va sfîrşi lumea şi cum vor arăta ultimele clipe pe Pămînt

''Cînd se va sfîrşi lumea?'' a ajuns sa fie o problemă destul de mare. Oare mayaşii au prezis corect sfîrşitul lumii pentru 12.21.12 sau există o altă soartă, mult mai credibilă pentru planeta noastră?

Mult mister şi multe conspiraţii, scrise si zise despre predicţiile mayaşilor. Este adevărat că mayaşii au prezis o catastrofă pentru această dată, însă niciodată nu au prezis sfîrşitul lumii (adica distrugerea planetei printr-o catastrofă) ci doar sfîrşitul lumii aşa cum o cunoşteau ei. Asta ar putea însemna orice, de la o catastrofă pînă la o tehnologie ''minune'' care ne va ajuta să colonizăm întregul sistem solar, scrie jurnalul.ro.

Momentul cel mai probabil cînd lumea noastră se va sfîrşi este atunci cînd soarele va deveni un ''gigant roşu'' şi foarte aproape de Pămînt, care va evapora oceanele, va distruge atmosfera în totalitate şi roca va deveni lichidă şi fierbinte, aşa cum a fost odată.

Însă nu ar trebui sa existe nici o panică, asta pentru ca oamenii de ştiinţă au descoperit că, acest lucru va avea loc între cinci şi şapte miliarde de ani.

Aşa că, la intrebarea ''cînd se va sfîrşi lumea?'' nimeni nu va şti exact. Este adevarat că soarele se va extinde şi ne va consuma planeta, însă nu cumva noi o să o distrugem înainte?

Cuvinte cheie:

apocalips , videoclip

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.