14 decembrie 2012, 15:59 Caleidoscop views 6214
14 decembrie 2012, 15:59 Caleidoscop views 6214

Studiu: oamenii preferă să urască politicienii


Foto: russia.ru 

Oamenii instinctiv preferă să urască politicienii, decît să-i simpatizeze, astfel încît aceștia sînt condamnați la aversiunea publică. Oricare ar fi politicianul, declinul popularității sale este doar o chestiune de timp. Aceasta a fost concluzia, cercetătorilor de la New York Union College.

Conform analizei lor, în ceea ce privește problemele de importanță vitală pentru oameni, inclusiv politica, acestora le este mai ușor să recunoască ura decît dragostea.

Experții au stabilit  și o altă, în opinia lor, legitate - o dată căzut în dizgrația opiniei publice, politicianul, cel mai probabil, nu va fi niciodată în măsură să schimbe acest lucru. În continuare atitudinea negativă poate doar să se accentueze. Acest fenomen, potrivit experților, explică cauza scăderii cu timpul a raitingurilor popularității oricăror politicieni și incapacitatea lor în ciuda tuturor eforturilor, de a schimba vectorul acestui proces.

"Cercetarea noastră a arătat că formarea atitudinii negative – de opoziție - este mai eficientă decît cea pozitivă, bazată pe suport - a spus Dr. George Bayzer de la  New York Union College. - Cel mai interesant în acest studiu este faptul că acest efect se manifestă mai accentuat atunci cînd oamenii încep să analizeze informațiile pe care le primesc, atunci cînd ceva ( în plus ) îi determină să studieze problema. Atunci cînd oamenii nu au motivație, acest efect practic nu se produce".

Astfel, cît de paradoxal nu ar suna, politicianul preocupat de raitingul său nu este cointeresat ca alegătorul să se "gîndească profund" la problemele discutate în campania electorală, pentru că, așa cum a remarcat Bayzer, "oamenii cu adevărat interesați" mai degrabă vor adopta o poziție negativă.

Cuvinte cheie:

descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
4151 locuitori

Cocieri este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cocieri şi Vasilievca. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dubăsari și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4151 de locuitori. Satul Cocieri a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.