19 decembrie 2012, 09:30 Caleidoscop views 6040
19 decembrie 2012, 09:30 Caleidoscop views 6040

Facebook colaborează cu FBI

Facebook şi FBI au colaborat pentru a destructura o reţea internaţională despre care se spune că se ocupa cu fraudele online. Potrivit Daily Mail, membrii acesteia au infectat 11 milioane de calculatoare cu viruşi informatici şi au furat mai mult de 525 de milioane de lire sterline de la utilizatorii de Internet care obişnuiau să facă plăţi online.

Cu ajutorul Facebook, agenţii FBI au arestat 10 persoane care ar fi aflat ilegal numărul unor carduri de credit şi codul PIN al alestora. Echipa de anchetatori a destructurat gruparea denumită „Yahos”, care a activat în domeniul furtului cibernetic din anul 2010, pînă în octombrie 2012.

Facebook a ajutat FBI să identifice atît infractorii, cît şi conturile bancare sparte de aceştia.

Conform poliţiştilor, hackerii puşi sub acuzare foloseau „butterfly botnet”. Botnet-urile sunt reţele e calculatoare infectate care pot fi folosite pentru diverse atacuri cibernetice asupra computerelor personale ori site-urilor legale, obişnuite.

Reprezentanţii FBI susţin că cele zece persoane arestate sunt din Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Macedonia, Noua Zeelandă, Peru, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

Pagubele financiare provocate de reţeaua de hackeri sunt estimate la 850 de milioane de lire sterline.

Experţii susţin că fraudele cibernetice sînt în creştere, întrucît numărul celor care folosesc Internetul de pe calculatoare tip desktop sau de pe telefonul mobil este tot mai mare şi tranzacţiile online devin din ce în ce mai populare.

Specialiştii ne sfătuiesc să ne actualizăm frecvent sistemele de operare, să folosim software anti-virus, precum şi să ne deconectăm de la Internet şi să închidem calculatoarele atunci cînd nu le utilizăm.

Cuvinte cheie:

internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
19 locuitori

Şestaci este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Localitatea Șestaci se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 19 oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.