19 decembrie 2012, 14:37 Caleidoscop views 18920
19 decembrie 2012, 14:37 Caleidoscop views 18920

Ce a zis Nostradamus despre 21 decembrie 2012?

Se pare că discuțiile legate de profețiile Mayașe pentru sfîrsitul lumii pe data de 21 decembrie 2012 nu este alimentata de Nostradamus în celebrele sale catrene. Astfel, în viziunea lui Nostradamus, un an groaznic ar putea fi anul 2016, atunci cînd Marele Accelerator de Particule (LHC) de la Geneva sau rachetele balistice ar putea reprezenta acel “arc satanic al furiei” ce va aparea în Europa, cu consecințe devastatoare asupra întregii lumi, provocand un “pîrjol teribil” pe jumătate de glob, scrie segodnya.ua.

Cu toate acestea, prevăzătorul vorbeşte despre un sfîrşit al lumii în anul 3797, ultimul an la care catrenele lui Nostradamus mai fac referire. Versurile sale finale prezintă un scenariu apocaliptic despre "sabia morții", "ploi de furtuni şi foc" de care "nimeni nu va scăpa", identificat de interpreţi ca fiind sfîrşitul lumii.

Nostradamus (1503-1566), pe numele său real Michel de Nostredame, a fost un faimos medic, cabalist și farmacist francez. Celebritatea sa se datorează lucrării Les Propheties, a cărei primă ediție a apărut în 1555. De la publicarea sa, a devenit foarte populară în toată lumea, creîndu-se în jurul său un cult. În literatura tuturor timpurilor i s-a acordat titlul de prevestitor a tuturor marilor evenimente care se desfășurau sau urmau să se întîmple în lume. Lucrările lui Nostradamus sunt realizate din catrene, multe dintre ele au fost de-a lungul timpului interpretate sau traduse greșit.





Cuvinte cheie:

descoperire , apocalips

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.