27 decembrie 2012, 12:46 Caleidoscop views 7889
27 decembrie 2012, 12:46 Caleidoscop views 7889

Arheologii "au mutat" locul nașterii lui Isus Hristos

Arheologii cred că viitorul Mîntuitor nu s-a născut în Betleemul situat pe malul de vest al rîului Iordan, ci în micul sat Betleem de Galileea, în nordul Israelului, informează "Interfax".

În susținerea acestei ipoteze, ei au oferit o serie de dovezi. În urma săpăturilor arheologii au descoperit că la data nașterii lui Hristos Betleemul din Galileea era deja locuit de evrei care aveau ceremoniile lor religioase. Despre populația unui alt Betleem oamenii de știință nu au niciun fel de date.

În plus Betleemul din Galileea este situat în apropiere de Nazaret, unde Isus Hristos a petrecut anii copilăriei.

"Este mult mai probabil ca Maria, fiind în ultima lună de sarcină, s-a deplasatt călare pe un măgar de la Nazareth la Betleemul Galileii - distanța dintre așezări este de doar 7 km. Între timp, celălalt Betleem este la 150 de km de Nazareth, "- spune arheologul Aviram Oshri.

Mai există un alt fapt: împăratul Iustinian se lăuda cu construcția unui  zid în jurul satului pentru a-l proteja. Ruinele acestui zid de incintă, declară arheologul înconjoară și astăzi o parte a satului din Galileea.

Cuvinte cheie:

descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
11575
Populația:
3003 locuitori

Feteşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Feteşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, fiind situat la 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi  la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3003 oameni. Denumirea veche a satului, cu care este  atestat documentar în anul 1575 este Hriţeni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.