31 decembrie 2012, 10:20 Caleidoscop views 6042
31 decembrie 2012, 10:20 Caleidoscop views 6042

Soarele ne ”face cu ochiul”

Specialiştii de la NASA au surprins o imagine inedită cu Soarele. Petele solare cauzate de o activitate magnetică intensă dau impresia că astrul ar face cu ochiul, notează publicaţia britanică The Daily Mail.

Imaginea datează din 22 decembrie, la doar o zi după ce profeţiile mayaşe privind sfîrşitul lumii nu s-au adeverit. Fotografia a fost realizată cu ajutorul Observatorului Dinamicii Soarelui şi aminteşte de imaginea din celebrul film francez "Călătoria pe Lună" (1902), cosiderat primul film SF.

Un purtător de cuvânt al NASA a precizat că, "în ciuda profeţiilor poporului antic maya care vorbeau despre o posibilă coliziune a unei planete misterioase cu Pămîntul sau a o schimbare a sensului de rotaţie al Terrei, se pare că sîntem în continuare aici".

Cuvinte cheie:

soare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
38 locuitori

Fedoseevca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Fedoseevca alcătuia 38 de oameni în anul 2006. Satul Fedoseevca a fost înființat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.