02 ianuarie 2013, 11:18 Caleidoscop views 6263
02 ianuarie 2013, 11:18 Caleidoscop views 6263

Traian Băsescu va reveni la propaganda activă a unionismului?

Președintele României, Traian Băsescu intenționează să revină la propaganda activă a unionismului. De aceasta opinie este președintele Fundației "Biroul de Cercetari Sociale", Bruno Ștefan, citat de Moldnews.

Potrivit sociologului, unionismul și căutarea unui dușman extern este singura speranță a șefului statului pentru a recîștiga încrederea românilor.  

”Traian Băsescu ar putea recîștiga încrederea românilor dacă va prelua teme sensibile. De pildă, tema unirii cu Moldova. Sau tema fondurilor europene. Ori tema reducerii prețurilor la carburanți. Poate chiar și tema anticorupției”, susține sociologul.

"O vreme Traian Băsescu a avut succes, dar în ultimul timp războaiele cu USL au obosit și plictisit populația și au stîrnit ura împotriva lui. El trebuie să lupte pe viitor cu dușmani externi: cu birocrații europeni care încetinesc procesul de absorbție a fondurilor structurale, cu politicienii și securiștii ruși care se opun retrocedării tezaurului și unirii cu Moldova”, a menționat Bruno Ștefan.

Amintim, în 2007 Traian Băsescu a propus Moldovei să devină parte a României, iar ulterior a justificat participarea României în răzbiul împotriva URSS, menționînd că în acea perioadă Bucureștiul era preocupat de reintoarcerea teritoriilor ocupate. Iar dacă situația s-ar fi repetat peste jumătate de secol, atunci el, în calitate de președinte al țării, la fel ar fi dat ordin soldaților români să treacă Prutul.
 

Cuvinte cheie:

politica , unire , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
651 locuitori

Mărdăreuca este un sat din cadrul comunei Boşcana, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de  19 km de oraşul Criuleni şi la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 651 de oameni. Satul Mărdăreuca a fost întemeiat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.