22 ianuarie 2013, 14:39 Caleidoscop views 7554
22 ianuarie 2013, 14:39 Caleidoscop views 7554

O fiară misterioasă terorizează Ucraina


Foto: badorgood.com

N-am reuşit să ne revenim după sfîrşitul lumii şi invazia de vampiri sîrbi de anul trecut că asupra oamenilor s-a abătut încă o năpastă: recent, în Ucraina a apărut Chubacabra, o creatură legendară originară din America Centrală. Se pare că blestemul Maya continuă să se răspîndească în întreaga lume.

Descrierea sa diferă de la martor la martor. Unii afirmă că Chubacabra este o creatură cu patru picioare, ceva mediu între cîine şi vulpe cu dinţi ascuţiţi şi bot de porc din Puerto Rico, care vînează animalele domestice pentru a le suge sîngele. Este un fel de vampir în rîndul animalelor. El nu este menţionat în zoologie, la fel ca Nessie sau Omul Zăpezilor.

În ultimele şase luni s-au înregistrat deja 10 astfel de atacuri asupra animalelor domestice. Arealul de vînătoare al fiarei misterioase au fost regiunile Kiev, Lvov, Hmelniţki, Ternopol şi Cernigov, anunță ruvr.ru.

Ultima dată, creatura a fost observată în zona Carpaţilor, în satul Golîn, unde a vînat iepuri domestici. Familia Paraşceak se ocupă de mult timp de creşterea iepurilor, însă se confruntă cu această situaţie pentru prima dată. Potrivit proprietarei fermei, Lesi Paraşceak, un animal necunoscut pur şi simplu a ros toate lacătele de la cuşti şi a supt sîngele tuturor iepurilor. Cel mai interesant este că trupurile iepurilor au rămas intacte. Adică este puţin probabil ca atacul să fi fost făcut de o vulpe sau un lup. Cîinele de la fermă, un imens ciobănesc caucazian pe nume Laima, nici măcar nu s-a trezit în timpul atacului nocturn asupra iepurilor.

Zoologul Dmitri Isonkin a încercat să explice pentru Vocea Rusiei de ce existenţa creaturilor Chubacabra este doar o legendă şi cine ar fi putut suge sîngele iepurilor.

„Se înţelege că aceste poveşti înspăimîntătoare despre animale cărora Chubacabra le suge sîngele nu sunt altceva decît poveşti inventate de oameni nu prea culţi. Cu atît mai mult cu cît această aşa-zisă fiară misterioasă nu a fost văzută de nimeni sau unii „au văzut-o” parţial, dar o descriu în moduri diferite. Un astfel de atac ar fi putut fi săvîrşit de animale turbate, îndeosebi în perioada de hidrofobie. În acest stadiu de boală creşte sensibilitatea la stimulii senzoriali: lumina puternică, diferite sunete (pe animale putea să le atragă atenţia zgomotul din cuşti) şi setea puternică. Fiarele bolnave devin agresive, pot avea halucinaţii. Adică atacă, însă nu se ating de trupurile animalelor”.

Este greu de spus cum stau lucrurile în realitate. Deocamdată nu există informaţii ştiinţifice autentice care să confirme existenţa Chubacabra. Cu toate acestea, în instituţiile ştiinţifice ale unor ţări se efectuează studii pe baza urmelor lăsate de această presupusă creatură.

Cuvinte cheie:

Mister

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1253 locuitori

Şolcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cureşniţa Nouă și Şolcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1253 de oameni. Satul Șolcani a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.