17 februarie 2013, 12:15 Caleidoscop views 13042
17 februarie 2013, 12:15 Caleidoscop views 13042

Panică în SUA! Un meteorit s-a dezintegrat deasupra oraşului San Francisco

Un meteorit de mici dimensiuni s-a dezintegrat deasupra oraşului San Francisco, susţine abcnews.com, la doar cîteva ore după ce în Rusia, un obiect ceresc similar a produs pagube însemnate, iar peste 1.000 de oameni au fost răniți.

Mai mulţi martori ai evenimentului au declarat că au observat o lumină albastră orbitoare pe cer în jurul orei locale 20.00. Rezidenţi ai oraşelor Santa Clara, Fairfield, Fresno şi Stockton au raportat acelaşi lucru. Reţelele de socializare au fost împînzite cu fotografii şi mărturii ale evenimentului.

Astronomii susţin că incidentul este unul comun, care se întîmplă de cîteva ori pe zi, însă de cele mai multe ori, meteoriţii cad pe Pămînt în zonele oceanice, departe de privirile oamenilor. Peste 15.000 de tone de obiecte spaţiale ajung pe Pămînt în fiecare an.

Meteoriţii ard în timp ce trec prin atmosfera terestră, iar procesul produce o lumină puternică. Un meteorit s-a dezintegrat deasupra oraşului San Francisco şi în urmă cu patru luni, iar imagini cu acel incident au făcut senzaţie pe internet.

Astronomii americani au comentat deja acest fenomen. Potrivit acestora, bolidul nu are nici o legătură cu asteroidul DA-14, care a zburat pe lîngă  Pămînt. Nici un comentariu referitor la relația dintre meteoritul  "american" și cel care a speriat întreaga Rusie deocamdată nu s-a făcut.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
1334 locuitori

Onişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverida și Onişcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1334 de oameni.Satul Onișcani a fost menționat documentar în anul 1653.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.