19 februarie 2013, 10:59 Caleidoscop views 4695
19 februarie 2013, 10:59 Caleidoscop views 4695

Noi imagini cu planeta Mercur date publicităţii de NASA


 Foto: gandul.info

Oamenii de ştiinţă de la NASA au dau publicităţii noi imagini surprinse de sonda Messenger de pe planeta Mercur. Chiar dacă de pe Pămînt se vede ca un punct, în realitate această planetă este mult mai misterioasă decît se credea la început.

De cînd a intrat pe orbita mercuriană, în urmă cu aproape doi ani, sonda Messenger a NASA a făcut aproape 100.000 de fotografii, a cartografiat cîmpul gravitaţional al planetei Mercur şi a efectuat măsurători altimetrice.

„Camera sondei Messenger a reuşit să surprindă adevărata faţă a planetei Mercur. Acolo unde se văd nuanţe de portocaliu sînt cîmpiile vulcanice, iar acolo unde se băd zone de albastru închis sînt zonele bogate în minerale”, a declarat dr. David Blewett, de la Universitatea Johns Hopkins, Laboratorul de Fizică Aplicată din Laurel, Maryland.

Aceste dezvăluiri au fost făcute la Boston, cu ocazia întîlnirii anuale a reprezentanţilor Asociaţiei Americane pentru progresul Ştiinţei, scrie BBC.

„Ştim sigur că această planetă este una ‚excentrică’. Deşi este cea mai mică din sistemul solar, ea are cea mai mare densitate. Structura axei acestei planetei este diferită faţă de cea a celorlalte planete”, a mai spus dr. Blewett.

Cuvinte cheie:

NASA , Planete , stiinta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1455
Populația:
17757 locuitori

Căuşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Căuşeni. Situat în sud-estul Republicii Moldova la 83 km de Chișinău, oraşul este traversat de rîul Botna şi afluentul lui, Lunguţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 17757 de locuitori. Se presupune că prima atestare documentară a localităţii, datează din 1455. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.