23 februarie 2022, 12:00 Caleidoscop views 1965
Formația ”Kalush Orchestra” va reprezenta Ucraina la Eurovision-2022
23 februarie 2022, 12:00 Caleidoscop views 1965

Formația ”Kalush Orchestra” va reprezenta Ucraina la Eurovision-2022

Formația ”Kalush Orchestra” va reprezenta Ucraina la concursul Eurovision din acest an. Trupa s-a clasat pe locul doi la selecția națională, cu piesa Stefania.

Formația a fost desemnată să meargă la Torino, după ce Alina Pash, cîștigătoarea etapei naționale, a anunțat că nu vrea să reprezinte țara vecină la Eurovision, transmite moldovenii.md cu referire la publika.md.

Ea a invocat drept motiv scandalul legat de călătoria ei în Crimeea.

Artista a fost acuzată că a intrat pe teritoriul peninsulei și ar fi încălcat, astfel, legislația ucraineană. Alina Pash susține însă că a ajuns în Crimeea printr-un punct de trecere controlat de autoritățile de la Kiev.

Ediția din acest an a concursului Eurovision va avea loc la Torino, începînd cu 10 mai. Ucraina va evolua imediat după Moldova, în prima semifinală.

 

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Eurovision , Ucraina , trupa muzicală

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
800 locuitori

Sămănanca este un sat şi comună din raionul Orhei. Sămănanca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 800 de oameni. Satul Sămănanca a fost menționat documentar în anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.