05 aprilie 2015, 12:16 Caleidoscop views 17318
05 aprilie 2015, 12:16 Caleidoscop views 17318

Bărbații vor dispărea de pe Pămînt. Vezi în cîți ani

Cercetătorii australieni susțin, în baza unui studiu, că “fragilitatea inerentă” a cromozomului masculin va duce, mai devreme sau mai tîrziu, la dispariția sexului masculin de pe Pămînt. Tot ei afirmă că există și posibilitatea ca noi gene, care determină sexul, să evolueze și să conducă la nașterea unei noi specii de oameni. 

Profesoara Jenny Graves, unul dintre cei mai influenți oameni de știință din Australia, susține că procesul de extincție al bărbaților a început deja, fenomenul manifestîndu-se deja în grupuri izolate. Ei vor dispărea în decurs de 5 milioane de ani, afirmă cercetătoarea, potrivit Dailymail.co.uk.

Motivul pentru care bărbații vor dispărea este fragilitatea moștenită a cromozomului masculin “Y”, care atunci cînd a apărut, în urmă 300 de milioane de ani, avea 1.000 de gene. Acum, însă, i-au mai rămas mai puțin de 100 de gene, mare parte din ele fiind “gunoaie”.

“Este un exemplu minunat a ceea ce eu numesc un design prost. Este un accident al evoluției”, a comentat profesoara Jenny Graves.

În schimb, cromozomul feminin “X” conține în jur de 1000 de gene, iar faptul că femeile au doi cromozomi “X” le permite genelor să se repare prin crearea unor schimburi între aceștia.

Pe de altă parte, alți cercetători susțin că nu este niciun motiv de panică, avînd în vedere că, în decurs de 25 de milioane de ani, cromozomul “Y” a pierdut doar o genă. Nici profesorul Chris Mason, de la University College London nu crede în teoria profesoarei Jenny Graves, convins fiind că cinci milioane de ani ar trebui să fie un timp suficient pentru ca știința medicală să rezolve această problemă.

Cuvinte cheie:

stiinta , om , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
162 locuitori

Andriașevca Veche este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Andriașevca Veche alcătuia 162 de oameni în anul 1998. Satul Andriașevca Veche a fost menționat documentar în anul 1809.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.