13 mai 2015, 09:30 Caleidoscop views 15426
13 mai 2015, 09:30 Caleidoscop views 15426

Ce spune rîsul despre personalitatea unui om


  Foto: realfacts.ru

Rîsul, element caracteristic fiecărei persoane, reprezintă în acelaşi timp un factor care dezvăluie personalitatea, potrivit unui studiu recent.

Indiferent dacă aveţi un rîs de "căpcăun", de Moş Crăciun sau cristalin, felul dumneavoastră de a vă manifesta astfel veselia reprezintă un factor care vă dezvăluie personalitatea. Cercetătorii au preferat în ultimele decenii să observe micile gesturi şi activităţile zilnice pentru a schiţa portretul personalităţii unei persoane. Dacă felul în care strănutăm ar putea să ne dezvăluie caracterul, iar poziţia adoptată într-un ascensor să ne definească statutul social, felul în care rîdem ar reprezenta "o fereastră" deschisă către sufletul nostru, informează site-ul Gentside.com.

Aveţi un rîs unic şi contagios - rîsul dumneavoastră este uşor de recunoscut de toată lumea şi îi face pe toţi cei din jurul dumneavoastră să izbucnească în rîs la rîndul lor. Acest tip de rîs poate fi perceput ca o dorinţă de a vă face remarcat şi ca un semn de vanitate. Totuşi, dacă rîsul este franc şi natural, veţi fi considerat probabil o persoană amuzantă, sociabilă şi cu picioarele pe pămînt.

Emiteţi un "cloncănit" uşor şi controlat - cu mîna în faţa gurii, ochii care se mijesc, un tremur uşor la nivelul umerilor şi mici "cloncănituri", acest rîs de fetiţă trădează o persoană timidă sau o persoană care vrea să pară bine crescută, respectînd normele de bună creştere.

Vă lansaţi în rîsete de "căpcăun" cu gura larg deschisă - dacă rîdeţi cu gura larg deschisă, scoţînd sunete zgomotoase şi plesnindu-vă cu palmele peste coapse, sînteţi fără îndoială într-un proces demonstrativ şi aveţi nevoie de a vă face remarcat, întrucît această atitudine relevă o anumită dorinţă de a vă face ascultat şi admirat.

Rîsul dumneavoastră seamănă cu o fluierătură - atunci cînd rîdeţi emiteţi o şuierătură în loc să eliberaţi un rîs puternic, ca şi cum v-aţi reţine rîsul în gît. Acest fapt rezultă din obişnuinţa de a fi discret şi dintr-o "deformare" a universului profesional care vă impune să fiţi tăcut.

Vă forţaţi să rîdeţi - Sunetul şi mişcarea gurii sînt prezente, dar partea superioară a feţei rămîne impasibilă şi neutră. "Acest fapt sugerează că rîsul este o formă de obligaţie, fie de politeţe, fie pentru a atrage atenţia, fie pentru a determina publicul să rîdă", afirmă autorii studiului. Reprezintă totuşi o stratagemă utilă pentru a rîde în urma unor glume răsuflate făcute de superiorul dumneavoastră ierarhic.

Cuvinte cheie:

rîs , om , psihologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
1021 locuitori

Călimăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Călimăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1021 de oameni. Satul Călimăneşti a fost menționat documentar în anul 1517.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.