17 mai 2015, 13:00 Caleidoscop views 20534
17 mai 2015, 13:00 Caleidoscop views 20534

Ce s-ar întîmpla pe pămînt în 5 secunde fără oxigen (Video)


Foto: gandul.info

Un filmuleţ realizat recent de specialiştii de la Atmospheric Science a devenit viral pe internet, peste 2 milioane de utilizatori vizualizîndu-l în decursul cîtorva zile.

Scenariul clipului arată ce s-ar putea întîmpla dacă Pămîntul ar rămîne fără oxigen pentru numai cinci secunde.

Astfel, deşi ar fi vorba despre un interval foarte scurt de timp, lipsa oxigenului ar face ca toate persoanele de pe plajele din lume să fie arse de razele soarelui, cerul s-ar întuneca în timpul zilei, urechea internă a oamenilor ar exploda, clădirile din beton s-ar prăbuşi, iar oceanele s-ar evapora.

Pe de altă parte, dacă întreaga cantitate de oxigen s-ar dubla, oamenii ar fi mai activi, însă pe Terra ar trăi insecte gigant.

Cuvinte cheie:

oxigen , Pamint , viata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.