05 iunie 2013, 10:46 Caleidoscop views 8624
05 iunie 2013, 10:46 Caleidoscop views 8624

Un virus face ravagii pe Facebook


Foto: gandul.info

Business Insider scrie că pe Facebook circulă, de şase ani, un virus care goleşte conturile bancare ale utilizatorilor.

Eric Feinberg, fondatorul grupului Fans Against Kounterfeit Enterprise (FAKE) susţine că Facebook a fost alertată în legătură cu această problemă, însă nu o ia în serios. „Facebook nu ascultă, virusul trebuie supravegheat”, a declarat Feinberg.

Virusul, botezat Zeus, este un „trojan” care a infectat deja milioane de calculatoare. Zeus se descarcă în calculator şi rămîne pasiv pînă în momentul în care utilizatorii se loghează cu contul bancar. Atunci, „trojan”-ul fură parola şi goleşte contul, scrie Business Insider.

Sursa scrie că Zeus este un virus sofisticat, care poate înlocui pagina băncii cu propria pagină, pentru a fura şi mai multe date.

Business Insider scrie că virusul Zeus este activ din 2007 şi devine din ce în ce mai periculos. Virusul este găzduit de computerele controlate de o bandă din Rusia, care în trecut a fost legată de furturi de identitate, dezvoltarea de programe de tip malware şi pornografie infantilă.

 

Sursa: gandul.info

Cuvinte cheie:

virus , Facebook , retea de socializare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
314 locuitori

Ţipova este un sat din cadrul comunei Lalova, raionul Rezina. Satul Țipova este situat la o distanță de 14 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 314 oameni. Prima mențiune documentară a satului Țipova datează din anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.