21 iunie 2014, 09:39 Caleidoscop views 20184
21 iunie 2014, 09:39 Caleidoscop views 20184

Un moldovean a construit prima casă pe roţi


Foto: tv7.md

În Moldova a fost construită prima căsuţă pe roţi. Invenţia îi aparţine unui tînăr specialist din domeniul IT. Acesta a lucrat la ea, patru luni, iar investiţia l-a costat 4 mii de euro. Rulota are 7 metri pătraţi, este comodă şi are în ea tot strictul necesar, este înregistrată la Registru şi are toate actele în regulă, relatează tv7.md.

Andrei Elisei a construit căsuţa pe roţi după un proiect luat din America. Pe atunci îşi dorea o căsuţă mică, comodă şi utilă.

De la idee pînă la realizare, i-au trebuit doar 4 luni. S-a documentat, a schiţat proiectul, l-a prezentat şi a fost aprobat de Poliţia Rutieră. Iar peste o lună şi creaţia a fost gata.

Rulota are 3,5 metri înălţime, 2,2 metri lăţime şi 4 metri lungime. La construcţia rulotei, Andrei a folosit lemn de pin. Astfel, poate fi tractată chiar şi de un automobil. Pentru a o testa, Andrei vrea să plece împreună cu familia într-o călătorie prin Moldova.

Pentru că este o noutate pentru ţara noastră, nici oamenii nu trec indiferenţi pe lîngă ea. Curioşii nu ezită să verifice toate detaliile.

Tînărul specialist are deja o comandă pentru o rulotă magazin ambulant de produse bio, iar pe viitor vrea să proiecteze şi să construiască o rulotă, care se va alimenta cu energie de la baterii solare.

Proprietarul invenţiei şi-a înregistrat rulota la Registru, iar acum aşteaptă viitorii cumpărători. Peste hotare rulotele sînt foarte populare. La noi însă există foarte puţine. La Registru, sînt înregistrate cinci autorulote şi 41 de rulote-remorcă.

Cuvinte cheie:

construcție , moldovenii , tehnologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
889 locuitori

Toceni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vîlcele și Toceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 889 de oameni. Satul Toceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.