24 iunie 2013, 11:28 Caleidoscop views 9546
24 iunie 2013, 11:28 Caleidoscop views 9546

Un miliardar rus promite nemurirea


Foto: rl0.ru

Dmitry Itskov vrea să fie nemuritor. Miliardarul rus de 32 de ani intenţionează să-şi construiască un corp robotizat pînă în 2045, informează AP.

Mogulul şi-a construit un site pe care îşi promovează această idee, care a cîştigat mii de adepţi. Chiar dacă proiectul lui Dmitry Itskov a fost întîmpinat de mulți cu scepticism, există 20.000 de persoane care îi sprijină în prezent inițiativa de a obține nemurirea cu ajutorul unui corp de android

Itskov susţine că „Iniţiativa 2045” (aşa cum este numit proiectul) reprezintă „următorul pas” în evoluţia umană. Scopul este crearea de tehnologii care să facă posibil transferul personalității unor persoane într-un trump non-biologic, cu scopul de obținere a nemuririi. În primă fază, avatarurile vor imita trupurile omenești, însă ulterior acestea vor deveni holograme. Cînd se va întîmpla acest lucru, oamenii vor deveni o nouă specie, susține Dmitry Itskov.

Rămîne de văzut dacă este posibil ca un om să-și downloadeze creierul în niște mașinării sau în holograme. Itskov speră să poată transfera creierul uman în roboţi prin intermediul unei intervenţii chirurgicale.

Şi ideea miliardarul nu se opreşte numai la trupurile robotizate. Adepţii acestui proiect vor să creeze o nouă religie, întrucît nu consideră că cele existente în prezent pot „gestiona” implicaţiile sociale pe care le presupune proiectul.

Dmitry Itskov susţine că, în cel mult zece ani, va putea să „descarce” creierul uman în roboţi şi le va permite astfel oamenilor să trăiască veşnic.

Rusul spune că a angajat deja 100 de oameni de ştiinţă care îl vor ajuta să-şi ducă proiectul la îndeplinire.

Cuvinte cheie:

viata , religie , viitor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1741 locuitori

Rădeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Rădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1741 de oameni. Satul Rădeni a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.