27 noiembrie 2023, 13:30 Caleidoscop views 1610
Liderul fracțiunii
27 noiembrie 2023, 13:30 Caleidoscop views 1610

Liderul fracțiunii "Slujitorul poporului": Războiul s-ar fi putut încheia în primăvara anului 2022, dar a venit Boris Johnson și a spus: ”Vom lupta...”

"Războiul s-ar fi putut încheia în primăvara anului 2022 dacă Ucraina ar fi fost de acord cu neutralitatea". O astfel de declarație a făcut liderul fracțiunii "Slujitorul Poporului" din Rada Supremă a Ucrainei, David Arahamia.

Arahamia a declarat într-un interviu că, în primăvara anului 2022, Rusia a propus încheierea războiului, cu condiția ca Ucraina să refuze să adere la NATO. El a explicat, de asemenea, de ce Ucraina nu a acceptat o astfel de propunere:

"Scopul Rusiei a fost să ne preseze să acceptăm neutralitatea. Acesta a fost principalul lucru pentru ei: erau gata să pună capăt războiului dacă acceptăm neutralitatea, așa cum a făcut cîndva Finlanda. Și să ne luăm angajamentul că nu vom adera la NATO. Acesta este principalul lucru", a spus Arahamia.

Cînd a fost întrebat de prezentator de ce Ucraina nu a fost de acord, el a răspuns că pentru aceasta, în primul rînd, a fost necesară schimbarea Constituției și, în al doilea rînd, nu puteam avea încredere în ruși că vor face acest lucru.

El a mai spus că Boris Johnson a venit atunci la Kiev și a spus că nu vrea să semneze nimic cu rușii și "haideți pur și simplu să luptăm".

Trebuie remarcat faptul că mass-media a raportat în repetate rînduri că autoritățile ucrainene au refuzat să semneze acordul în primăvara anului 2022 după negocierile cu Johnson. Și acum, după cum putem vedea, Arahamia practic a confirmat acest lucru.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

război , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
142 locuitori

Botnăreştii Noi este un sat din cadrul comunei Chirca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Botnăreştii Noi a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.