16 iulie 2013, 16:59 Caleidoscop views 10492
16 iulie 2013, 16:59 Caleidoscop views 10492

O flotă de extraterestre ar fi vizitat Sistemul Solar înainte de apariţia omului


Foto: antena3.ro

Un studiu recent, realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Edinburgh, arată că o flotă de sonde spaţiale extraterestre ar fi vizitat Sistemul Solar cu mult timp înainte de apariţia omului pe Terra, informează zeenews.india.com.

Cercetătorii consideră că o astfel de flotă interstelară de sonde spaţiale, care ar călători prin spaţiu cu o viteză echivalentă cu 10 % din viteza luminii, ar putea realiza o monitorizare completă a galaxiei Calea Lactee într-un interval de 10 milioane de ani.

Potrivit simulărilor computerizate realizate de cercetătorii Arwen Nicholson şi Duncan Forgan, astfel de sonde spaţiale ar putea beneficia de un impuls "turbo" şi ar putea economisi combustibil, în urma unui "efect de tip praştie", viteza lor crescînd atunci cînd sondele trec pe lîngă cîmpurile gravitaţionale ale stelelor.

Savanţii scoţieni au explorat trei scenarii referitoate la comportamentul unei astfel de sonde spaţiale. Primul scenariu se referea la o sondă cu un sistem de propulsie standard, al doilea scenariu se referea la o sondă care foloseşte tehnica de propulsie gravitaţională "de tip praştie" în jurul stelelor, iar al treilea scenariu a vizat sondele cu o propulsia de tip "săritură de la o stea la alta", care accelerează viteza sondei pe o traiectorie de tip "praştie".

Sursa: antena3.ro

Cuvinte cheie:

descoperire , savanti , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
1076 locuitori

Coşcodeni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobletici, Coșcodeni și Flămînzeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Coșcodeni a fost menționat pentru prima data în anul 1508 cu numele Flămînzeni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.