03 august 2014, 10:24 Caleidoscop views 14786
03 august 2014, 10:24 Caleidoscop views 14786

Ipoteză: Calea Lactee s-a ciocnit deja cîndva cu Andromeda


Foto: mir24.tv

Oamenii de ştiinţă au înaintat ipoteza ca Calea Lactee în urmă cu aproximativ 10 mld. de ani, a avut deja o legătură cu Galaxia Andromeda. În prezent se crede că întîlnirea va avea loc totuşi pe viitor, iar ciocnirea se preconizează să se întîmple peste 3 mld. de ani, comunică mir24.tv.

Gongsheng Zhao de la Universitatea Sf. Andrews va încerca să demonstreze teoria "Modificării dinamicii newtoniene", lansată încă în anul 1983. Echipa lui Zhao ia în consideraţie numeroase galaxii pitice, amplasarea lor și natura mișcării acestora. El poate confirma ipoteza că nu există nici un fel de particule întunecate, în caz contrar toate galaxiile noastre la ciocnire s-ar fi alipit. Iar acest lucru ne-ar putea zdruncina perceperea tradițională a istoriei Universului.

Cuvinte cheie:

Calea Lactee , cosmos , Univers

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1600
Populația:
2666 locuitori

Maramonovca este un sat şi comună din raionul Drochia. Maramonovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Drochia și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2666 de oameni. Satul Maramonovca a fost menționat documentar în anul 1600.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.