13 august 2013, 10:46 Caleidoscop views 6854
13 august 2013, 10:46 Caleidoscop views 6854

Studenții supraponderali sînt discriminați la admiterea în universități


Foto: staskulesh.com

"Admiterea în cele mai bune universități poate fi un lucru destul de dificil, iar acum oamenii de știință americani cred ca greutatea corporală poate influența decizia de a accepta sau nu candidatul", - scrie Sarah Griffiths într-un articol pentru The Daily Mail.

"Cercetătorii de la Universitatea din Bowling-Green (SUA) au descoperit că abiturienții care sînt supraponderali, în special fetele, au mai puține șanse de a fi admiși la universitate decît colegii lor mai zvelți", - scrie publicația.

"Un grup de psihologi a studiat aproape o mie de cereri de masterat și doctorat și a constatat că oamenii de știință preferă candidații supli în cadrul interviului personal", - scrie autorul.

"Cu toate acestea, nu s-au observat nici o diferență semnificativă atunci cînd evaluarea avea loc la telefon sau cînd scrisorile erau estimate fără o întîlnire personală", - notează ziarul.

Oamenii de știință britanici, de asemenea, au arătat anterior că persoanele supraponderale, mai ales femeile, sînt mai rar angajate, deoarece angajatorii le consideră leneșe, iar atunci cînd găsesc un loc de muncă, sînt mai frecvent luate în derîdere, cîștigă mai puțin și mai greu înaintează pe scara ierarhică. "De exemplu, potrivit rezultatelor chestionării a 200 de manageri, un sfert dintre ei au spus că vor respinge candidatul doar din cauza masei sale, iar unul din zece a recunoscut că a făcut deja acest lucru", - se spune în articol.

Revenind la studiul din SUA, jurnalistul constată că acesta s-a realizat în cadrul facultății de psihologie, adică, "rezultatele pot fi considerate deosebit de șocante". "De la colaboratorii Departamentului de Psihologie s- ar putea aștepta o cunoaștere mai bună a prejudecăților de acest gen", - a declarat membrul echipei de studiu Jacob Burmeister.

Sursa: Daily Mail

Cuvinte cheie:

studii , admitere , discriminare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
3243 locuitori

Ulmu este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Ulmu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3243 de oameni. Satul Ulmu a fost menționat documentar în anul 1502.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.