27 august 2013, 14:53 Caleidoscop views 12230
27 august 2013, 14:53 Caleidoscop views 12230

Hoțul a întors Biblia proprietarului după 42 de ani


Foto: apollo.lv

O Biblie veche de 200 de ani, furată de la o biserică din Sussex, Marea Britanie, în urmă cu 42 de ani a fost returnată de către hoţul care a trimis şi o scrisoare în care a mărturisit că avea mustrări de conştiinţă, scrie BBC.

Simon Scott, trezorier al Bisericii "Sfânta Treime" din Hastings, spune că biblia a fost furată de către un cetăţean german, în 1971. Hoţul se afla în oraş, împreună cu soţia sa, pentru a participa la cursuri de limba engleză. El s-a arătat foarte dezamăgit de calitatea acestora şi de modul de predare. Prin urmare, a decis să ia biblia pentru a citi acasă şi a-şi îmbunătăţi engleza.

Scott a primit o scrisoare anonimă de la hoţ, în care acesta îi spunea "Nu-ţi va veni să crezi că ai primit această scrisoare şi cu siguranţă nu-ţi va veni să crezi ce vei primi în poştă".

Trezorierul spune că hoţul a încercat să-şi justifice gestul. "Ca o formă de compensare pentru cursurile foarte slabe şi scumpe, a decis să ia una (o biblie n.r.) acasă şi să încerce să-şi îmbunătăţească engleza citind-o", a povestit Scott.

Tot în scrisoare, hoţul mărturiseşte că nu a apucat niciodată să o citească, dar şi că de fiecare dată când o regăsea îşi făcea procese de conştiinţă.

"Nu am reuşit niciodată să-mi fac curaj să o returnez în persoană", a mai scris neamţul.

Scott susţine că deşi este foarte veche, biblia furată nu valorează foarte mult.

"Aceste biblii erau într-un fel standard pentru familiile înstărite din trecut. Părinţii obişnuiau să citească la masă, însă, în vremurile noastre, nu se mai practică aşa ceva. Prin urmare, se găsesc numeroase astfel de exemplare abandonate prin biserici", a explicat trezorierul.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1454
Populația:
5640 locuitori

Lăpuşna este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lăpuşna, Anini și Rusca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Hîncești și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5640 de oameni. Satul Lăpușna a fost menționat documentar în anul 1454.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.