29 august 2017, 14:30 Caleidoscop views 43470
29 august 2017, 14:30 Caleidoscop views 43470

Napoleon se temea de pisici - Cele mai ciudate fobii ale persoanelor faimoase


Foto: ziarulevenimentul.ro

Figurile istorice și celebritățile sînt și ele oameni, iar fobiile de care suferă demonstrează perfect acest lucru. Iată mai jos cîteva exemple inedite: 

1. Dictatorul Iosif Stalin era obsedat de ideea că cineva vrea să-l otrăvească. Avea o angajată cu sarcina de a consuma, cu trei ore înaintea mesei, toate felurile din meniul său și, separat, un angajat care să deguste băutura.

Deasemeni, Stalin nu avea încredere în avion: n-a calatorit decît cu trenul, iar pe distanțe scurte cu mașina.

2. Napoleon Bonaparte nu suporta apropierea pisicilor. In afara dezgusutului, această apropiere îl făcea și alergic. Aceeași fobie față de pisici au avut-o Hitler, Mussolini, țarul Nicolae al II-lea, Alexandru cel Mare și Iulius Caesar.

3. Alfred Hitchcock, celebrul realizator de la Hollywood, suferea de ovofobie, respectiv repulsie față de gustul și mirosul de ouă. Nu mînca nici ouă, nici cozonac, nici alte preparate pe această bază.

4. Poate este o surpriză pentru mulți să afle că lui Walt Disney, cunoscutul realizator de filme animate, creatorul nu mai puțin celebrului Mickey Mouse, îi era frica de... șoareci. Dar, atenție, frică, nu dezgust!

5. Marilyn Monroe suferea de agorafobie: teama de a se afla în mulțime. Evita pe cît se poate masele de oameni și nu circula decît însoțită.

 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Cuvinte cheie:

psihologie , personalitati , Fobie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
476 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Frumuşica a fost menționat documentar în anul 1777.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.