22 septembrie 2013, 13:40 Caleidoscop views 10299
22 septembrie 2013, 13:40 Caleidoscop views 10299

Moldovenii au survolat cu parapanta un periculos vulcan în Peru (Video)


Foto: publika.md 

Moldovenii ştiu să cucerească pînă şi cei mai periculoşi munţi. Au demonstrat-o trei sportivi, care au survolat vulcanul activ El Misti din Peru. Pentru a savura libertatea zborului de la o altitudine de aproape şase kilometri deasupra nivelului mării, ei au înfruntat geruri de minus 20 de grade, relatează publika.md.

Preşedintele Federaţiei de Parapantism din Moldova spune că ideea de a-şi încerca forţele în Peru i-a venit după ce a cumpărat un ghid de călătorii în această ţară. Tot de ce a avut nevoie au fost doi prieteni buni şi 1.500 de euro.

"Prima zi am urcat şase ore şi am dormit între pietre, pe un loc cît de cît drept, în cort. A doua zi ne-am pornit dimineaţă, la ora două noaptea, ca să fim pe vîrf la începutul zilei, şi am mers opt ore", a relatat Alexandru Cojocari.

Sportivii au avut un echipament minim: parapanta, haine călduroase, în condiţiile în care temperatura pe munte cobora pînă la minus 20 de grade Celsius, precum şi încălţăminte specială pentru a urca pe gheţari. Iar zborul de vis a durat aproape 40 de minute.

Vulcanul El Misti are înălţimea de 5822 de metri deasupra nivelului mării.

Cuvinte cheie:

vulcan , Peru , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.