25 septembrie 2013, 12:53 Caleidoscop views 5381
25 septembrie 2013, 12:53 Caleidoscop views 5381

Mai mult de 200 de mii de oameni sînt dispuși să moară pe Marte


Foto: mirfactov.com

Au fost făcute totalurile colectării cererilor de participare la proiectul privat numit Mars One: 202586 de oameni din 140 de țări și-au exprimat dorința de a zbura pentru totdeauna pe Marte pentru a fonda o colonie, scrie Die Welt.

Ca urmare a unei selecții în mai multe etape trebuie să rămînă între 24 și 40 de candidați, care vor urma un curs de instruire de șapte ani. Apoi, va zbura pe Marte primul grup de 4 persoane (zbor programat pentru anul 2023). Ulterior, la fiecare doi ani, organizatorii vor trimite cîte un grup pe Marte. Întoarcerea pe Pămînt nu este preconizată.

Misiunea va fi finanțată de antreprenorul olandez Bas Lansdorp, care intenționează să vîndă drepturile de vizionare a transmisiuni directe – inițial din nava spațială, iar apoi din colonie.

Între timp, experții se îndoiesc de fezabilitatea proiectului, scrie Die Welt. Din cauza unei stări prelungite de imponderabilitate (zborul va dura cel puțin 500 de zile) la momentul sosirii oamenii vor fi pe jumătate slăbiți și pentru valorificarea Planetei Roșii pot să nu le ajungă forțe, scrie InoPressa.

Sursa: mignews.com

Cuvinte cheie:

calatorie , cosmos , Planete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
5960 locuitori

Slobozia Mare este un sat și comună din raionul Cahul. Slobozia Mare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5960 de oameni. Satul Slobozia Mare a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.