26 septembrie 2013, 16:31 Caleidoscop views 9867
26 septembrie 2013, 16:31 Caleidoscop views 9867

NASA a publicat harta globala a poluării. Europa de Est printre cele mai afectate zone


Foto: stirileprotv.ro

Cei de la NASA s-au folosit de o serie de date colectate de Universitatea Carolina de Nord pentru a crea o hartă globală a poluării.

Potrivit unui studiu, poluarea aerului este responsabilă de moartea prematură a 2,1 milioane de persoane anual, potrivit Daily Mail.

Rata mortalității variază de la țară la țară. Harta este compusă din trei culori.

Porțiunile maro închis sînt cele în care poluarea este o problemă extrem de gravă, în timp ce zonele albe au parte de mai puține morți premature.

Zonele albastre reprezintă țările unde calitatea aerului s-a îmbunătățit din 1850 și pînă în prezent.

Cel mai poluat continent din lume este Asia, în principal China, însă un nivel ridicat de poluare se înregistrează și în Europa de Est, unde gradul de funingine, praf si gaze de eșapament din aer este ridicat.

Reprezentanții NASA susțin că substanțele toxice din aer pot persista timp de mai multe zile sau chiar săptămîni, cauzînd numeroase internări în spital din cauza problemelor respiratorii.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

ecologie , lume , harta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
171 locuitori

Mărășești este un sat din cadrul comunei Cubolta, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Sîngerei și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Mărășești a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.