04 noiembrie 2014, 10:26 Caleidoscop views 19034
04 noiembrie 2014, 10:26 Caleidoscop views 19034

Fenomen neobișnuit: Trei sori pe cerul Chinei


Foto: informing.ru

Un fenomen cu totul neobișnuit s-a petrecut, timp de doua ore, in orașul Chifeng din nordul Chinei: apariția a trei sori pe cer. Ciudatul fenomen este cunoscut sub numele de soarele fantomă sau halou-ul de gheață. "Soarele fantomă", neoficial denumit "aura de gheaţă", este cauzat de refracţia în atmosferă.

Refracţia este schimbarea de direcţie a undelor electromagnetice, cum ar fi lumina, din cauza schimbarii vitezei, la trecerea printr-un mediu diferit.

Refracţia a fost atribuită cristalelor de gheaţă care formează norii relativ mai inalti numiti nori cirrus. Aceşti nori sunt mai frecventi în timpul iernii decât vara.

Scena a fost capturata pe telefoane mobile şi camere de mulţi oameni care-l privesc ca pe un eveniment foarte rar. Cultura chineză consideră că un "triplu soare" este o anuntare a fenomenelor sociale semnificative.

Nu este prima dată când un "soare triplu" a apărut în China. În 2010, o imagine de la scol.com.cn a arătat trei sori văzuți în Leshan, provincia Sichuan.

Sursa: www.ziare.com

Cuvinte cheie:

soare , China , fenomen

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.