14 noiembrie 2014, 16:34 Caleidoscop views 14031
14 noiembrie 2014, 16:34 Caleidoscop views 14031

Care este secretul lui Michel Nostradamus?


Foto: biography.com

Omul, care a lăsat sute de profeții a fost medic și nu s-a considerat un astrolog. Ce alte mistere ascunde viața lui Nostradamus ?

Istoricii moderni și savanții discută ani la rînd: cine a fost Nostradamus, cum a făcut profeții, cînd a început să vorbească despre profeții și ce înseamnă ele? Cercetătorii au fost de acord asupra unui singur lucru: el a fost foarte inteligent, unul dintre cei mai deștepți oameni ai timpului său!

Misterele încep chiar înainte de nașterea lui. De exemplu, oamenii de știință încă discută cu privire la data nașterii sale: în 1503, 1504 sau 1505.

Michel s-a născut un copil slab și bolnăvicios. Din copilărie a studiat teoria magiei și cabala, ceea ce a influențat personalitatea lui. În tinerețe Nostradamus a studiat astronomia și astrologia, dar darul de providență nu se manifestase încă.

După o boală gravă Nostradamus suferă de dureri de cap și accese teribile, în timpul cărora el are viziuni. Fiind familiarizat cu rima și stilul poetic, el încearcă să fixeze ceea ce a văzut pe hîrtie pentru a se abate de la suferință.

Astfel, în ciuda fascinației cu astrologia, Nostradamus niciodată în viața nu a făcut previziuni, ci doar a consemnat cele văzute pe hîrtie. Anume în această formă scrierile sale au ajuns pînă în zilele noastre.

Sursa: www.otvetin.ru

Cuvinte cheie:

Nostradamus , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
979 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Parcani și Voloave. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 979 de oameni. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.