13 ianuarie 2014, 16:18 Sport views 9263
13 ianuarie 2014, 16:18 Sport views 9263

Patru sportivi moldoveni în top 15 cei mai buni luptători din lume, în 2013

Foto: sports.md

Patru luptători din Republica Moldova au intrat în topul celor 15 cei mai buni luptători din lume în 2013 în categoriile lor de greutate. Lista a fost publicată joi de Federația internațională de lupte asociate (FILA).

Luptătorul de stil greco-roman, Victor Ciobanu, care a cîștigat medalia de argint la a XXVII-a Universiadă de vară în categoria de greutate de pînă la 55 kg a ocupat locul 8 în lista celor mai buni sportivi ai anului și a devenit unicul reprezentant al Moldovei în acest stil de luptă.

În același timp, trei luptători moldoveni au fost remarcați de FILA. Andrei Prepelița (categoria de greutate pînă la 60 kg ) a ajuns pe poziția a 14-a în clasament, cîștigînd locul 3 în Turneul internațional de lupte libere " Marea Neagră ". Aceeași poziție în categoria de greutate pînă la 84 kg a ocupat-o Piotr Ianulov, medaliat cu bronz la Universiada din Kazan. Nicolae Ceban care a luat locul trei în finala Grand Prix (categoria de greutate pînă la 96 kg ) a ocupat poziția a 11-a.

În Federația internațională de lupte asociate intră 177 de țări.

Sursa: sports.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , lupta , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1585
Populația:
38 locuitori

Bocicăuţi este un sat din cadrul comunei Bălcăuţi, raionul Briceni. Satul se află la nord-vest de Edineţ, între satele Bălcăuţi şi Colicăuţi, situat la 20 km de oraşul Briceni, la 20 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 38 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din iulie 1585, acesta fiind trecut în documente cu numele Başcăuţi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.