27 ianuarie 2014, 15:55 Sport views 11457
A făcut șah mat în 11 secunde lui Bill Gates
Foto: topnews.ru
27 ianuarie 2014, 15:55 Sport views 11457

A făcut șah mat în 11 secunde lui Bill Gates

Cel mai bogat om al planetei a fost făcut şah mat în doar 11 secunde de un tînăr de 23 de ani. E drept, nu-i vorba de orice tînăr, ci de actualul campion mondial al acestui sport. El a avut nevoie de doar nouă mutări pentru a-l învinge pe fondatorul Microsoft.

Un pion a fost prima piesă mutată pe tabla de şah de Bill Gates. Norvegianul Magnus Carlsen a răspuns prin mutarea unui cal, iar jocul a curs apoi firesc, cel puţin pentru campionul mondial.

Supranumit „Mozart-ul şahului”, norvegianul a devenit maestru al „sportului minţii” la doar 13 ani. A cîştigat titlul mondial la sfîrșitul anului trecut şi are cel mai bun punctaj din istoria acestei discipline, peste cel al unor legende precum Gary Kasparov, Bobby Fischer şi Anatoli Karpov.

Acum, tînărul de 23 de ani a avut nevoie de doar nouă mutări pentru a-l învinge pe Bill Gates.

Partida de şah a fost organizată la iniţiativa realizatorului unei emisiuni de televiziune difuzate în Norvegia, Danemarca şi Suedia.

Sursa: digi24.ro

Cuvinte cheie:

șah , campion , victorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
163 locuitori

Pocrovca este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 163 de oameni. Satul Pocrovca a fost menționat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.