20 februarie 2014, 12:24 Sport views 7921
Circa 20 de voluntari din Moldova sînt implicați la Olimpiada de iarnă de la Soci
Foto: tv7.md
20 februarie 2014, 12:24 Sport views 7921

Circa 20 de voluntari din Moldova sînt implicați la Olimpiada de iarnă de la Soci

La Olimpida de iarnă de la Soci sînt implicați 25 de mii de voluntari. Voluntari străini au sosit circa 2 mii din 60 de țări. Moldova este reprezentată de 20 de voluntari. Cu unul din ei stat de vorbă сorespondentul nostru special la Soci Alexandru Botnari.

Alexandru Botnari, Corespondent TV7: «Voluntari din toate țările, uniți-vă! Sub acest slogan neoficial se desfășoară Olimpiada de la Soci. Circa 25 de mii de voluntari acordă ajutor la organizarea jocurilor de iarnă. 20 de persoane reprezintă Moldova».

Unul din cei 20 de voluntari moldoveni este studenta de 19 ani Elena Harabagiu de la Universitatea de stat din Moldova. Drumul spre Soci pentru ea a afost la fel de dificil ca a celor 4 sportivi moldoveni.

Elena Harabagiu, Voluntar, Olimpiada De La Soci: «Am avut mai multe treninguri, am susținut teste. În luna august anul trecut a devenit cunoscut, că eu și încă o fată de la Cahul am trecut acest concurs complicat și am avut posibilitatea să ajungem în echipa voluntarilor. Este prima mea experiență în calitate de voluntari. Sunt foarte bucuroasă că am ajuns la Olimpiada de la Soci. Noi, reprezentanții Moldovei, ne simțim întradevăr aici ca acasă. Am aflat anul trecut că existgă o asemenea posibilitate».

Elena Harabagiu a nimerit în calitate de voluntar la complexul de schi și biatlon «Laura», unde trăiește o mare parte din naționala Moldovei. Ea s-a întîlnit cu olimpicii moldoveni.

Elena Harabagiu, Voluntar, Olimpiada De La Soci: «I-am întîlnit pe reprezentanții echipei noastre. Am văzut-o pe Alexandra Camenșcic. Este foarte plăcut, că i-am văzut pe prereprezentanții țării mele».

Voluntarii moldoveni de la Olimpiada de la Soci sunt hrăniți gratuit de 3 ori pe zi, ei au fost cazați, au primit haine și bilete la unele competiții. Voluntarii și-au achitat numai călătoria.

Elena Harabagiu, Voluntar, Olimpiada De La Soci: «Aici totul e organizat la cel mai înalt nivel Este o muncă colosală a oamenilor care au coinstruit asemenea obiecte olimpice minunate, unde au venit sportive din toate țările lumii. Desigur, este o experiență colosală. Sunt multe posibilități Avem șansa să comunicăm cu legendele sportului, să urmărim diferite concerte, să susținem diferite treninguri».

Putea deveni voluntar orice doritor cu vîrsta de la 18 pînă la 80 de ani. La Soci au sosit 25 de mii de voluntari. Acestora nu li se recomandă să critice ordinea de la olimpiadă.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Jocurile Olimpice , sport , voluntari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2431 locuitori

Ţibirica este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Ţibirica este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Călărași și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2431 de oameni. Satul Țibirica a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.