03 aprilie 2014, 12:08 Sport views 7545
La Chişinău ar putea fi construit un Palat al şahului
Foto: moldpres.md
03 aprilie 2014, 12:08 Sport views 7545

La Chişinău ar putea fi construit un Palat al şahului

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE) Kirsan Iliumjinov a confirmat astăzi, într-o conferinţă de presă, că va sprijini în continuare ideea înălţării la Chişinău a unui Palat al şahului, relatează MOLDPRES.

"În 2008, în timpul vizitei la Chişinău, am avut întîlniri cu mai mulţi factori decizionali, care s-au arătat interesaţi de a construi cu eforturi comune un Palat al şahului. Am elaborat proiectul, care este valabil şi în prezent. Pe parcurs, însă, s-au schimbat nişte lucruri aici şi ideea a rămas suspendată în aer. Sînt dispus să revenim la ea şi să o transpunem în fapt. Asta şi pentru că şahului i se acordă în ţara voastră o atenţie permanentă. Introducerea şahului în programul şcolar de studii este o dovadă", a declarat oficialul.

Potrivit lui Igor Dodon, preşedintelui federaţiei naţionale de profil, vor fi întreprinse măsuri pentru ca ideea lansată în urmă cu şase ani să fie tradusă în viaţă. "Este necesar să ni se ofere, în conformitate cu legislaţia în vigoare, un teren unde am putea să demarăm lucrările de construcţie a viitorului Palat al şahului. Federaţia se va implica activ pentru ca frumoasa idee să devină realitate", a spus el.

Kirsan Iliumjinov va participa astăzi la ceremonia de închidere a Festivalului internaţional de şah "V.Cebanenco".

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

șah , Chisinau , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
976 locuitori

Revaca este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.06 km. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 976 locuitori. Satul Revaca a fost menționat documentar în anul 1760.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.