04 aprilie 2014, 10:59 Sport views 12318
Documentarul despre halterofilul Tudor Casapu, prezentat la Chișinău
Foto: protv.md
04 aprilie 2014, 10:59 Sport views 12318

Documentarul despre halterofilul Tudor Casapu, prezentat la Chișinău

O viață întreagă într-un film. Aseară a fost prezentat documentarul despre Tudor Casapu. Halterofilul a trecut prin multe obstacole inclusiv și un transplant de ficat, dar pe toate le-a depășit. Punctul culminant al carierei sale este desigur anul 1992 cînd la Barcelona Tudor Casapu a devenit campion olimpic la haltere.

Scenariul documentarului despre viața lui Tudor Casapu a fost scris de jurnalistul Efim Josan.

De fapt întregul film, care are 38 de minute, este plin de emoții, care redau cele mai importante momente din viața sportivului. 

Ideea filmulul este dragostea de țară care poate schimba destine. A demonstrat-o însuși Tudor Casapu care a mers înainte și nu s-a oprit la dimensiunea campionului olimpic.

În prezent, Tudor Casapu este președinte al Federației de Haltere, și totodată șeful Secției sport profesionist la Clubul Dinamo.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

sport , haltere , film , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
584 locuitori

Tarasova este un sat din cadrul comunei Solonceni, raionul Rezina. Satul Tarasova este situat la o distanță de 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 584 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.