25 aprilie 2014, 14:40 Sport views 7417
Comitetul Naţional Olimpic are un nou statut
Foto: moldpres.md
25 aprilie 2014, 14:40 Sport views 7417

Comitetul Naţional Olimpic are un nou statut

Adunarea anuală a Comitetului Naţional Olimpic (CNO) a aprobat ieri noua redacţie a statutului, care include o serie de reglementări noi, relatează MOLDPRES.

Conform acestor reglementări, de acum înainte CNO se va numi Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS) al Republicii Moldova. În opinia experţilor, în plan administrativ acesta a fost cel mai important dosar analizat, perfectat în 2013. Ca urmare, CNOS îşi va consolida legitimitatea în calitate de organizaţie umbrelă a mişcării sportive din ţară.

Adunarea a constatat că anul trecut a fost marcat de rezultate sportive substanţiale: evoluţiile meritorii la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Utrecht (Olanda), performanţele promiţătoare înregistrate pe arena internaţională la haltere, box, lupte libere, lupte feminine, taekwon-do WTF ş.a.

Concomitent, s-a atras atenţia asupra faptului că în procesul de pregătire a sportivilor moldoveni de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016) există încă multe carenţe ce trebuie să fie lichidate în timpul cel mai apropiat.

Adunarea Generală a aprobat raportul despre activitatea CNO în 2013 şi raportul Comisiei de cenzori cu privire la activitatea financiară a CNO.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , CNO , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1221 locuitori

Camenca este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brînzeni, Buteşti, Moleşti, și Camenca. Localitatea se afla la distanţa de 15 km de orașul Glodeni şi la 190 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1221 de oameni. Satul Camenca a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.