30 aprilie 2014, 16:15 Sport views 14483
Prima Arenă de gheaţă din Moldova va fi construită la Truşeni
Foto: sport-express.md
30 aprilie 2014, 16:15 Sport views 14483

Prima Arenă de gheaţă din Moldova va fi construită la Truşeni

Mult aşteptata Arena de gheaţă va fi în curînd construită, în afara Chisinaului. Instituţia sportivă va fi înălţată în comuna Truşeni, pe un teren de 1,5 hectare. Mai întîi, un greder va nivela lotul de pămînt, unde peste un an va apărea un palat de gheaţă.

În realizarea proiectului s-a implicat unicul club profesionist de hochei din Moldova "Platina", transmite sport-express.md. Construcţia Arenei de gheaţă a fost promisă de autoritățile municipale, dar și de federatia de hochei, încî în 2012. Atunci, primăria capitalei a alocat pentru ridicarea instituției 500 de mii de lei. În doi ani, însă, nu s-a reușit nimic.

Sergiu Ciobanu, Preşedinte „Platina": «Aşa trebuie să arate noua arena într-un an de zile. Pentru construcţia clădirii se planifică cheltuieli în sumă de 10 milioane de euro. Un ajutor vor oferi şi veteranii hocheiului sovietic».

Meciurile de acasa din campionatul ligii tineretului de hochei clubul Platina este nevoit sa le joace la Tiraspol, pe singura arenă care oferă condiții minime internaționale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sport , Moldova , hochei , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
665 locuitori

Sărata-Mereșeni este un sat din cadrul comunei Mereșeni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Hîncești și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 665 de oameni. Satul Sărata-Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.