26 mai 2014, 11:49 Sport views 6487
Două medalii obţinute de arcaşii moldoveni la europenele de juniori
Foto: trm.md
26 mai 2014, 11:49 Sport views 6487

Două medalii obţinute de arcaşii moldoveni la europenele de juniori

Arcaşii moldoveni au obţinut o medalie de bronz şi şi-au asigurat, minimum, una de argint la Campionatul European de juniori, care se desfăşoară la Ljubljana (Slovenia).

Bronzul a fost cucerit în concursul pe echipe. Selecţionata moldoveană a evoluat în următoarea componenţă: Dan Olaru, Oleg Lagutco şi Artiom Buliga.

Dan Olaru şi-a asigurat distincţia de argint la individual şi în seara zilei va lupta pentru a deveni campion continental. Adversarul său din finală va fi Galsan Bazarzhapov din Federaţia Rusă.

Solicitat de agenţie să comenteze succesul înregistrat, Marcel Televca, preşedintele Federaţiei naţionale de profil, a declarat că este mulţumit de rezultatele repurtate. "Sunt plăcut surprins de medaliile obţinute. În special, de bronzul cucerit în concursul pe echipe la care aveam anumite şanse în ajunul competiţiei, dar nu prea mari. Speranţele la un loc pe podiumul de premiere erau legate, în primul rînd, de evoluţia lui Dan Olaru. Le-a îndreptăţit. Sper să devină campion", a declarat oficialul.

Dan Olaru este membru al Clubului Sportiv Central "Dinamo". El este primul arcaş moldovean care a participat la Jocurile Olimpice. La Olimpiada de la Londra sportivul în vîrstă de numai 16 ani a debutat şi s-a clasat pe locul nouă, producînd una dintre cele mai plăcute surprize pentru delegaţia moldovenească, notează Moldpres.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sport , moldovenii , Campionat , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
7043 locuitori

Cazaclia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cazaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de municipiul Comrat și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7043 locuitori. Satul Cazaclia a fost menționat documentar în anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.