03 iunie 2014, 09:38 Sport views 7399
Doi jucători moldoveni au devenit dubli premianţi la un turneu internaţional
Foto: aquarium.ua
03 iunie 2014, 09:38 Sport views 7399

Doi jucători moldoveni au devenit dubli premianţi la un turneu internaţional

Jucătorii moldoveni, Andrei Puţuntică şi Cristian Chiriţă au încheiat ieri turneul internaţional de tenis de masă de la Wladyslawowo (Polonia), rezervat cadeţilor şi juniorilor, cu două locuri premiante, relatează MOLDPRES.

Mai întîi, ei au ocupat locul trei în concursul pe echipe după care în ultima zi s-au situat pe treapta a treia a podiumului de premiere la proba dublu (cadeţi). Ei au obţinut distincţiile de bronz după ce au învins, în ordine, duetele Christian Friedrich - Michael Trink (Austria, 3-1), Takeru Kashiwa - Yu Kayama (Japonia, 3-1), Kamal Nalepa - Aleksander Werecki (Polonia, 3-1) şi au cedat în semifinală perechii Koya Kanamitsu - Yukiya Uda (Japonia, 0-3).

La individual Cristian Chiriţă a promovat în turul doi pe tabloul principal, iar Andrei Puţuntică s-a calificat în etapa a treia unde i-a cedat (1-3) finalistului Koya Kanamitsu (Japonia, 1-3).

Solicitat astăzi să comenteze rezultatele înregistrate, Vladimir Semipeadnîii, preşedintele federaţiei naţionale de profil, a declarat că jucătorii moldoveni au evoluat cu succes. "Evoluţia lor este, indiscutabil, meritorie. Este pentru prima oară cînd au participat la un asemenea turneu valoros şi au devenit premianţi. Participarea a constituit un test foarte important în ajunul evoluării la Campionatul European din vara curentă, care se va desfăşura în Italia", a remarcat oficialul.

Polish Open Tournament de la Wladyslawowo este unul dintre cele mai competitive în Europa.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

tenis , sport , moldovenii , turneu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
14 locuitori

Valea este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 14 oameni. Satul Valea a fost menționat documentar în anul 1814.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.