22 iulie 2014, 10:17 Sport views 7348
La Ghidighici a avut loc cea mai neobişnuită cursă de înot din ţară
22 iulie 2014, 10:17 Sport views 7348

La Ghidighici a avut loc cea mai neobişnuită cursă de înot din ţară

La Ghidighici a avut loc o cursă de înot neobişnuită. Limită de vîrstă nu a existat, aşa că la start s-au aliniat şi cei trecuţi de 70 de ani.

Sportivii au parcurs lacul în lat, o distanţă de 1850 de metri, ceea ce este egal cu o milă nautică. Lupta înotărilor a fost una strînsă. Competiţia dintre Vladimir Naleichin şi Alexei Sanicov a continuat chiar şi după ce ambii sportivi au ieşit din apă. La feminin cîştigătoare a devenit Anna Semiruncic care s-a impus şi la ediţia de anul trecut. Printre participanţi au fost şi amatori cu vîrsta trecută de 75 de ani. Organizatorii au planuri mari pentru ediţiile viitoare.

Cursa din acest an a ajuns la cea de-a doua ediţie şi a adunat puţin peste 150 de oameni.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

lacuri , înot , Ghidighici , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
549 locuitori

Paladea este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 549 de oameni. Satul Paladea este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Ocniţa şi la 220 km de Chișinău. Prima menţiune documentară a satului Paladea (cu numele Vertiporoh) din ținutul Hotin datează din anul 1602.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.