21 ianuarie 2015, 11:52 Sport views 8513
Sportivii moldoveni vor participa la Festivalul olimpic european de iarnă
Foto: belta.by
21 ianuarie 2015, 11:52 Sport views 8513

Sportivii moldoveni vor participa la Festivalul olimpic european de iarnă

Moldova va evolua la al treilea Festival olimpic de iarnă. La competiţia pentru juniori care se desfăşoară o dată la doi ani, în 2015, vor pleca doi sportivi moldoveni ca şi la precedentele festivaluri la care schiorii şi biatloniştii noştri nu au cucerit nicio medalie.

Festivalul european olimpic de iarnă este organizat pentru prima dată de două ţări - Austria şi Lihtenştain şi pentru a treia oară Moldova deleghează la festivalul 2 sportivi. În 2015, vor participa la turneu schiorul alpin de 17 ani, Alexandru Cărpineanu şi biatlonistul Cristian Bocancea de 16 ani. Aceştia vor fi însoţiţi de 3 persoane oficiale, conducătorul delegaţiei şi 2 antrenori.

Nicolae Peatac, vicepreşedinte CNOS: «Aceste competiţii sunt pentru a promova sporturile de iarnă din Moldova pe arena internaţionlă şi a dezvolta aceste frumoase probe sportive. Nu avem un scop de a ocupa locuri de frunte, fiindcă ştim, că la noi în ţară nu sunt probe strategice sporturile de iarnă. Eu cred, că aceasta o să fie mai mult o popularizare în RM».

Cei doi sportivi se pregătesc pentru această competiţie prestigioasă în Austria şi Italia. Comitetul olimpic şi sportiv a alocat 400 de mii de lei pentru participarea naţionalei la festivalul de iarnă al Europei.

Nicolae Peatac, vicepreşedinte CNOS: «Aici intră cantonamentele, deplasarea şi echiparea echipei. Sportivii care au participat la festivalul european olimpic au arătat rezultate în continuare în cariera lor sportivă».

Festivalul îşi va lua startul pe 25 ianuarie şi va dura o săptămână. 1.500 de tineri olimpici din 46 de ţări vor lupta pentru cele 29 de seturi de medalii la 8 discipline.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

biatlon , schi fond , Moldova , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1759
Populația:
1619 locuitori

Cruzeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ceroborta și Cruzeşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Cruzești a fost menționat documentar în anul 1759.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.