21 aprilie 2015, 15:34 Sport views 8978
Moldova a găzduit în premieră Campionatul European de para taekwon-do
21 aprilie 2015, 15:34 Sport views 8978

Moldova a găzduit în premieră Campionatul European de para taekwon-do

Premieră pentru Republica Moldova. Ţara noastră a găzduit pentru prima dată Campionatul European la taekwon-do pentru persoanele cu dizabilităţi. Turneul a reunit 89 de sportivi din 15 ţări.

Campionatul European la para taekwon-do s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Capitală.

"Acesta este primul pas pentru calificarea sportivilor la Paralimpiada de la Tokyo. Astăzi vor fi acumulate primele puncte. Echipa noastră de taekwon-do nu este una numeroasă, însă mereu câştigăm cele mai importante medalii", a spus preşedintele federaţiei de taekwondo din Moldova, Igor Iuzefovici.

"Pentru a da importanţă mai mare Federaţiei din Moldova şi pentru a atrage atenţia mişcării europene şi mondiale de taekwon-do, a fost luată decizia de a desfăşura turneul aici", a precizat preşedintele uniunii europene de para-taekwondo, Aleksandr Şlîcikov.

La Campionatul European de para-taekwon-do de la Chişinău au participat 89 de sportivi din 15 ţări. Moldova a fost reprezentată de Grigore Stratenco, care a fost învins în prima luptă. El practică acest gen de sport doar de opt luni.

"E prima luptă pentru mine. E un nou început pentru mine. Am primit un imbold pentru a înregistra performanţe la campionatele care vor avea loc în viitor", a zis sportivul Grigore Stratenco.

"Datorită acestor competiţii, persoanele cu dizabalităţi devin oameni cu posibilităţi nelimitate. Asta înseamnă că facem totul corect şi mergem înainte", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Serghei Afanasenco.

În acest weekend, ţara noastră a găzduit şi turneul internaţional de taekwon-do, G-1 Moldova Open. Sportivii noştri au cucerit în total opt medalii, dintre care două de aur.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

sport , Moldova , taekwondo , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
2906 locuitori

Verejeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Verejeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2906 oameni. Satul Verejeni a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.