21 noiembrie 2015, 11:40 Sport views 7027
Şahiştii moldoveni au repurtat a doua victorie la Europene
21 noiembrie 2015, 11:40 Sport views 7027

Şahiştii moldoveni au repurtat a doua victorie la Europene

Lotul național de șah masculin a obţinut ieri a doua victorie la Campionatul European, concursul pe echipe, care se desfășoară la Reykjavik (Islanda).

Ei au învins cu scorul 3-1 reprezentativa ţării-gazdă.

Anterior, echipa moldoveană a încheiat la egalitate (2-2) întîlnirea din prima rundă cu reprezentativa Ungariei, a cedat în etapa a doua formaţiei Poloniei (1-3), a învins-o în runda următoare pe echipa Lituaniei (3-1), a pierdut în cea de-a patra rundă în fața lotului Sloveniei (1,5-2,5) şi a încheiat la egalitate 2-2 meciul disputat cu formaţia Muntenegrului.

Cu 12,5 puncte acumulate, naționala ocupă locul 20 printre cele 35 de competitoare.

Din componenţa lotului fac parte marii maeştri internaţionali Viorel Bologan, Viorel Iordăchescu, Dumitru Svetuşchin, maestrul FIDE Valerii Iovcov şi maestrul internaţional Vladimir Hamiţevici.

Astăzi, jucătorii moldoveni se vor întîlni în runda a şaptea a competiţiei cu selecţionata României, situată pe locul 18.

Primul loc în top îl deţine echipa Rusiei, care a adunat 16 puncte.

Competiţia se va încheia pe 22 noiembrie. La aceasta participă 170 de jucători, 130 dintre care sînt mari maeştri internaţionali.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

șah , Campionat , Islanda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1614
Populația:
656 locuitori

Roşietici este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Roşieticii Vechi, Roşietici și Cenuşa. Satul Roșietici este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Roșietici a fost atestat documentar în anul 1614.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.