21 decembrie 2015, 15:03 Sport views 9623
Constantin Ţuţu şi-a apărat centura campion mondial al K-1 (Video)
21 decembrie 2015, 15:03 Sport views 9623

Constantin Ţuţu şi-a apărat centura campion mondial al K-1 (Video)

Luptătorul Constantin Ţuţu rămâne campion mondial al K-1, în categoria de 85 de kilograme, în versiunea KOK. Sportivul moldovean l-a învins aseară pe ucraineanul Igor Lyapin, în cadrul ultimei gale KOK din acest an. Toţi sportivii noştri, care au evoluat la Gala de la Chişinău, au obţinut victorii.

Constantin Ţuţu l-a întâlnit pe Igor Lyapin în cel mai aşteptat duel al serii la Gala KOK de la Chişinău. În runda secundă, luptătorul moldovean l-a trimis pe cel ucrainean de două ori pe podea. Lyapin a rezistat şi a terminat în picioare partida.Ţuţu a câştigat la puncte, apărându-şi astfel centura de campion mondial la K-1, în categoria de 85 de kilograme, în versiunea KOK.

"Am ştiut aproximativ că va fi aşa o luptă grea şi vor fi toate cele 5 runde. Pentru asta m-am pregătit intensiv. M-am străduit din toate puterile ca să arăt o luptă frumoasă şi aici acasă nu pot să pierd", a declarat Constantin Ţuţu.

"Eu ştiu că mă voi antrena mai bine pentru a evita asemenea cazuri. Acesta este sport, se mai întâmplă. Voi trage concluzii", a spus luptătorul Igor Lyapin.

Iar moldoveanul Sergiu Morari a câştigat piramida în categoria de 77 de kilograme. Luptătorul nostru l-a bătut, în semifinală, pe un sportiv olandez, iar în finală l-a învins pe un adversar din Estonia.

"Ca orice luptă eu nu am dat pas înapoi, m-am străduit să câştig. Am încercat în unele momente să-l înving. Azi e ziua de naştere a prietenului nostru Stefan Cîrlig şi această victorie o dedic lui, soţiei mele şi părinţilor mei", a explicat Morari.

Luptătorul K-1 din Ucraina, Pavel Juravliov, l-a făcut knockout pe marocanul Noah Chahboune într-un super-fight.

"Nu am vrut să mă grăbesc, pentru că nu ştiam la ce să mă aştept de la adversarul meu. Nu ştiam cum va proceda. De aceea, totul s-a terminat în runda a treia", a spus Juravliov.

Unul dintre cei mai promiţători luptători K-1 din Moldova, Stanislav Reniţă, a disputat un super-fight cu scântei în faţa lui Issam Laazibi. Olandezul i-a spart arcada lui Reniţă, dar acesta a rezistat şi a câştigat la puncte.

"A fost un luptător destul de experimentat, dar am făcut tot posibilul să închei anul cu succes. A fost un an greu, dar am făcut tot posibilul să câştig lupta", a precizat Reniţă.

La Gala K.O.K. s-a desfăşurat şi o partidă între fete. Moldoveanca Nadejda Canţîra obţinut victoria în duelul cu ucraineanca Anastasia Kulinici.

În afară de meciurile K-1, a avut loc şi o luptă conform regulilor MMA. În prima rundă, Vladislav Popovschi l-a trimis în knockout pe africanul Aboubacar.

Ultima Gala KOK din acest an a fost una superbă pentru sportivii moldoveni. Luptătorii noştri au obţinut doar victorii în cele 12 partide disputate.

"Au fost lupte frumoase, lupte incendiare după cum am promis. Dacă nu a pierdut niciun moldovean, înseamnă că ai noştri au fost foarte pregătiţi, motivaţi, sunt acasă, e sfârşit de an şi sala e plină", a conchis preşedintele FEA, Dorin Damir.

Următoarea Gala K-1 de la Chişinău va avea loc în luna aprilie a anului viitor.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

campion , kickboxing , lupta , Constantin Țuțu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1031 locuitori

Salcia este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. În componența comunei Salcia intră localitățile Lelina și Salcia. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul Salcia este situat la o distanță de 22 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1031 oameni. Satul a fost menționat documentar în 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.