26 ianuarie 2016, 15:34 Sport views 5655
Ecaterina Șmîganovscaia a devenit campioană națională absolută la tenis de masă
26 ianuarie 2016, 15:34 Sport views 5655

Ecaterina Șmîganovscaia a devenit campioană națională absolută la tenis de masă

Jucătoarea Ecaterina Șmîganovscaia din Dubăsari a devenit în weekend campioană națională absolută la tenis de masă, după ce a cîștigat trei probe din cadrul competiției desfășurate în sala specializată a Universității de Stat din Moldova.

Mai întîi, jucătoarea și-a adjudecat titlul de campioană la individual, învingînd-o într-un luptă dramatică pe campioana absolută din anul trecut, concitadina Alina Sandu. Cîștigătoarea ediției curente a cedat în primul set cu scorul 4-11, a învins într-la doilea (11-8), a cedat într-al treilea, a învins în prelungiri în setul al patrulea (13-11) și a cîștigat setul al cincilea, cu scorul 11-4.

Locul trei i-a revenit Ecaterinei Jibric din Chișinău.

La dublu feminin, Ecaterina Șmîganovscaia a triumfat jucînd împreună cu colega de antrenamente Irina Rusu, iar la dublu mixt a cîștigat evoluînd în pereche cu Denis Țarnă (Dubăsari).

Denis Țarnă n-a avut egali în concursul masculin, cîștigînd toate partidele. Locul doi i-a revenit lui Veniamin Dubrovin (Bălți), iar locul trei, în premieră, lui Serjan Uzer (Dubăsari). Revelația concursului masculin a constituit-o calificarea în faza finală a juniorului Dumitru Delion din Ungheni.

La dublu mixt a învins perechea Denis Țarnă – Ecaterina Șmîganovscaia, iar la dublu masculin – perechea Vladimir Semipeadnîi – Veniamin Dubrovin (Bălți).

Dubăsarenii au cîștigat 6 titluri supreme din cele 8 disputate. Anul trecut ei le-au obținut pe toate. Directorul Școlii specializate din Dubăsari a declarat că superioritatea înregistrată discipolii săi este determinată de sistemul de pregătire existent în cadrul instituției. "Jucătorii au la dispoziție toate condițiile pentru a-și cizela măiestria sportivă. Inventarul sportiv este unul dintre cele mai moderne, iar grupul de antrenori muncește creativ", a specificat antrenorul emerit.

La ediția din anul curent a fost admis în premieră un număr limitat de sportivi: 36 de jucători și 24 de jucătoare.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , campion , tenis de masă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
6204 locuitori

Stăuceni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goianul Nou și Stăuceni. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6204 de oameni. Satul Stăuceni a fost menționat documentar în anul 1869.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.