02 martie 2016, 15:02 Sport views 6125
Turneul naţional de lupte a fost dominat de gazde (Foto)
02 martie 2016, 15:02 Sport views 6125

Turneul naţional de lupte a fost dominat de gazde (Foto)

Deschiderea oficială a întrecerilor

Înainte de startul propriu-zis al luptelor de pe cele două covoare instalate în sala mare a Şcolii sportive din oraşul Cimişlia, a avut loc o ceremonie festivă la care despre Mihail Timotin şi contribuţia lui majoră la dezvoltarea luptelor libere au vorbit Mihai Olărescu, preşedintele raionului, Mihai Popescu, şef interimar al Direcţiei învăţământ general din cadrul Consiliului Raional Cimişlia, Gheorghe Bezer, directorul instituţiei-gazdă.

Asistenţa a cinstit printr-un moment de reculegere amintirea celui care a fost Mihail Timotin şi care a plecat pe alte tărâmuri prea devreme, când împlinise doar 55 de ani.

Organizatorii memorialului au anunţat sponsorii competiţiilor, printre ei numărându-se feciorii regretatului Mihail Timotin, Andrian şi Dumitru, persoanele fizice Maria Lesnicov, Rostislav Fedorenco şi Vasile Tocaru. Astfel, cel din urmă a oferit un premiu bănesc de 2000 de lei luptătorului de stil liber Nicolae Lesnicov din oraşul Cimişlia, deţinător al locului trei la Campionatul Europei din anul trecut.

Un grup de fete care frecventează secţia de gimnastică a Şcolii sportive din oraşul Cimişlia au demonstrat o gamă de elemente din această probă.

Şapte campioni cimişlieni

Întrecerile s-au desfăşurat la 10 categorii de greutate, de o evoluare excelentă dând dovadă gazdele, care au cucerit şapte titluri supreme.

Iată lista campionilor: Ivan Cara din raionul Taraclia (23 de kilograme), Dionisie Cernelea din raionul Briceni (29 de kilograme), Vadim Gorodeţchi de la Cimişlia (31 de kilograme), Ion Aramă din aceiaşi localitate (38 de kilograme), Dionisie Anghelachi din raionul Briceni (46 de kilograme), Lilian Balan din oraşul Cimişlia (53 de kilograme), Ştefan Cibotari din acelaşi oraș (55 de kilograme), coechipierul său Vitalie Potângă (59 de kilograme), Nicolae Lesnicov, Cimişlia (60 de kilograme), şi Gheorghe Cârlan, tot din Cimişlia (87 de kilograme).

Se cere menţionat faptul că superioritatea gazdelor a fost absolută în cântarul de 55 kg, unde toate cele trei locuri de frunte au revenit luptătorilor cimişlieni.

Învingătorii au beneficiat de premii băneşti, medalii şi diplome. Iar premiul special „Pentru aplicarea celui mai spectaculos procedeu de luptă", care a fost instituit de către Mihai Olărescu, preşedintele raionului Cimişlia, a revenit, după cum era de aşteptat, lui Nicolae Lesnicov.

Conform tradiţiei creştine, după încheierea competiţiilor, a fost organizată o masă de pomenire a lui Mihail Timotin.

Sursa: gazetadesud.md

Cuvinte cheie:

sport , turneu , lupte libere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
806 locuitori

Fîntîna Albă este un sat din cadrul comunei Parcova, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț, la 6 km de stația de cale ferată Brătușeni și 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 806 locuitori. Prima atestare documentară a satului cu denumirea Grumăzeni, din ținutul Hotin, datează din anul 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.