05 mai 2016, 11:45 Sport views 10020
R. Moldova a semnat Convenţia privind manipularea în competiţiile sportive
05 mai 2016, 11:45 Sport views 10020

R. Moldova a semnat Convenţia privind manipularea în competiţiile sportive

Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei a semnat recent la Strasbourg, Convenţia Consiliului Europei privind manipularea în competiţiile sportive.

Tratatul are menirea de a preveni, depista, sancţiona şi disciplina manipularea rezultatelor sportive, precum şi de a îmbunătăţi schimbul de informaţii şi cooperarea naţională şi internaţională între autorităţile publice implicate, precum şi cu organizaţiile sportive şi operatorii de pariuri sportive.

Avantajul Convenţiei rezidă în promovarea abordării sistematice a riscurilor bazate pe dovezi şi permite stabilirea de comun acord a standardelor şi principiilor care urmează să fie adoptate în scopul de a preveni, detecta şi sancţiona manipularea competiţiilor sportive.

Republica Moldova este al 22-lea stat care semnează acest instrument juridic al Consiliului Europei.

Cuvinte cheie:

Convenția , competiţie , manipulare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
2008
Populația:
298 locuitori

Schinoasa este un sat din comuna Țibirica, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Călăraşi și la 60 km de Chișinău. Satul Schinoasa are 298 de locuitori. Localitatea a fost inclusă în Registrul localităților R. Moldova în anul 2008.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.