08 iulie 2016, 10:55 Sport views 5722
Cum arată echipamentul sportivilor ce vor pleca la Rio (Video)
08 iulie 2016, 10:55 Sport views 5722

Cum arată echipamentul sportivilor ce vor pleca la Rio (Video)

Astăzi, în capitală a fost inaugurată Casa Olimpică, precum și prezentarea echipamentului sportiv și ținutelor oficiale ale echipei olimpice a Republicii Moldova pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Potrivit specialistului principal al Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), Larisa Popova, reînnoirea echipamentului sportiv nu este necesară anual, însă totuși se dorește ca sportivii moldoveni să fie în pas cu ceilalți sportivi din alte țări.

„Culoarea echipamentului sportiv o folosim nu pentru prima dată, regăsindu-se și la uniforma sportivilor ce au participat în Baku. Acum am făcut doar mici schimbări, adăugînd și mai multă culoare. Ne-am dorit foarte mult să adăugăm ceva elemente tradiționale și iată acestea se regăsesc atît în echipamentul sportiv, cît și în cele casual și festiv", a declarat Larisa Popova. Ea a mai specificat că s-a ținut cont de faptul ca sportivii să aibă tot necesarul pentru a putea lua parte la Olimpiadă.

Echipamentul sportiv este în culori albastru, gri și negru. La fel, se întîlnește emblema CNOS și pe marginile hainelor – tricolorul. La costumele festive și casual s-a optat pentru culoare alb, albastru și roșu pentru încălțăminte. Merită de remarcat că atît pe cămășile sportivilor, cît și pe bluzele fetelor sînt brodate elemente tradiționale moldovenești.

La rîndul lor, sportivii s-au arătat mulțumiți de noile echipamente, afirmînd că sînt comode și ușor de purtat, deși pentru ei nu contează atît de mult echipamentul, munca fiind cea care le va aduce rezultate bune, mai spun aceștia.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

uniforma , sport , olimpiada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1877 locuitori

Nemţeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Nemţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 48 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1877 de oameni. Satul Nemțeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Hlăpești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.