01 august 2016, 10:31 Sport views 4151
Radu Albot a obţinut cota de participare la Jocurile Olimpice
Foto: facebook.com/RaduAlbot
01 august 2016, 10:31 Sport views 4151

Radu Albot a obţinut cota de participare la Jocurile Olimpice

Republica Moldova va avea pentru prima dată un tenisman la Jocurile Olimpice!

Federaţia Internaţională de Tenis a oferit o cotă participare lui Radu Albot cu o săptămână înainte de startul Olimpiadei.

"Radu Albot era unul dintre primii pe lista de aşteptare. Iată că ni s-a oferit şansa ca Republica Moldova să aibă un participant şi la proba de tenis. Acum trebuie să confirmăm Federaţiei Internaţionale că vom fi prezenţi la Rio. Al doilea obiectiv al nostru este să organizăm cât mai rapid deplasarea, adică bilet şi tot ce ţine de sosirea la Rio", a spus preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi

Radu Albot a devenit al 23-lea sportiv moldovean calificat la Olimpiadă. Turneul de tenis de la Rio va începe pe 6 august. Tragerea la sorţi este programată cu două zile mai devreme.

Albot este cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile. În 2015, el a ajuns până pe locul 85 în clasmaentul ATP. În prezent, el este pe poziţia a 92-a în ierarhia mondială.

Albot a evoluat pe tabloul principal la toate turneele de Mare Şlem.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Radu Albot , tenis , sport , Jocurile Olimpice

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
1988 locuitori

Gradişte este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gradişte și Iurievca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1988 de oameni. Satul Grădiște a fost menționat documentar în anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.