10 august 2016, 15:07 Sport views 4524
Halterofilul Serghei Cechir s-a clasat pe locul șapte la JO
10 august 2016, 15:07 Sport views 4524

Halterofilul Serghei Cechir s-a clasat pe locul șapte la JO

Halterofilul moldovean Serghei Cechir (69 kg) s-a clasat ieri pe locul șapte la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, relatează MOLDPRES.

El a ocupat acest loc cu un total de 322 de kilograme (144 la exercițiul smuls și 178 kg la stilul aruncat).

Locul 7 este deocamdată cel mai bun rezultat înregistrat de membrii delegației moldovenești. Anterior, arcașa Alexandra Mîrcă s-a situat pe locul 17. Tenismanul Radu Albot a fost eliminat din concurs în turul doi, iar înotătorii Alexei Sancov și Tatiana Chișcă au părăsit competiția în faza inaugurală.

Astăzi va intra în concurs un alt halterofil moldovean, Alexandru Șpac. El va evolua la categoria de greutate pînă la 77 de kilograme. În turneul de haltere va concura și o halterofilă moldoveană, Natalia Prișcepa (75 kg).

Va urma apoi o pauză pînă pe 12 august cînd vor evolua primii atleți moldoveni. Zalina Marghiev şi sora sa Marina Nichişenco vor concura în proba aruncarea ciocanului, iar Dimitriana Surdu - în cea de aruncare a discului. Pe 14 august Lilia Fisikovici va participa în cursa feminină de maraton.

A doua zi, Natalia Stratulat va concura în proba aruncarea ciocanului, iar Vladimir Letnicov la triplusalt. Tot pe 15 august va concura şi canotorul Serghei Tarnovschi. Peste o zi, Serghei Marghiev va intra în concursul masculin de aruncare a ciocanului. Prima luptătoare din Moldova care va concura la Rio este Mariana Cherdivară-Eşanu.

Ivan Emilianov va începe evoluţia la Jocurile Olimpice pe 18 august, cînd va participa în concursul masculin de aruncare a greutăţii.

Luptătorul Evgheni Nedealco va intra în competiție în ziua de 19 august, zi în care se vor alinia la start și canotorii. Sub drapelul moldovenesc, vor debuta la Olimpiadă fraţii ucraineni Serghei şi Oleg Tarnovschi, care vor concura în proba de canoe dublu.

La 20 august un alt moldovean naturalizat, britanicul Aaron Cook, va participa în concursul de taekwondo. În ultima zi a Jocurilor Olimpice vor evolua luptătorul Nicolae Ceban şi maratonistul Roman Prodius.

Lotul moldovean este alcătuit din 23 de sportivi.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
1972 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la 18 km de orașul Glodeni și la 165 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1972 de oameni. Satul a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.